Vegansk thai suppe er så godt når man ikke har planlagt middag.
For noen ting har jeg altid i kjøleskapet:
kokosmelk, grønnsaker og kari!
skjær opp grønnsaker du liker og og gjerne vil bruke
Jeg bruker gjerne gulerøtter, aspargisbønner, squash, paprika,brokoli, sukkererter, søtpotet, løk
Du kan også ha i mini mais, bambusskudd og spirer fra boks eller friske, vårløk etc......
Fek:
2 gulrøtter
1/3 brokoli
1 håndfull bønner
1 paprika
1/2 squash
Mix sammen i en kjøkken maskin:
4ts grønn karri
4ts rød karri
2tssambal olek
1ts galangal
1ts frisk ingefær eller pulver
2 hvitløksfedd
1ts chili
2-3ss olje helst cocosa evlt solsikkeolje
salt og pepper
Kjør i blender....
Om du ikke har blender så rører du sammen alt, utenom ingefær og hvitløken, den presser du eller kutter opp i småbiter.
varm opp pannen , ha litt av karrien i stekepanna sammen med olje.Stek grønsakene i 2-3 minutter. Ha resten av karrien oppi tilsett 3/4 av grønsakene og tilsett
1 liter med vann og
250ml kokoskrem(kun kremen av kokosmelken) evtl 1- 1/2 boks med kokosmelk
Tilsett
2 laubær
1 fersk sitrongress
1 klype kafirlime.
Kok opp.
Når den er ferdig serveres den medresten av grønsaken og ristete cashew
(varm stekepanne med litt olje.legg naturell cashewnøtter oppi. la dem bli litt brune, ikke ha i salt!!)
Håpe det smake!