Her om dagen skulle jeg finne på noen godt en fredagskveld.
Jeg ville prøve meg på litt tapas.Litt i den rettningen i allefall.
Jeg har aldri spist det selv.
Kun servert en gang i ungdomstiden når jeg jobbet på en resturant.
Uten kokebok og erfaring . Kun noen tanker om krydder og råvarer.
Jeg tok bare det jeg hadde i huset. Orket ikke å handle.
Og det ble utrolig godt. Det syns Yogi også. Det gjør meg jo enda gladere.
Spanske kyllingboller
2 personer
1pk kylling kjøttdeig
blandes med
1ts sambalolek
1ts toskana krydder
2ts paprikakrydder
1 hvitløksfedd, presset eller finkuttet
1ts chili
salt og pepper
Ha fett i pannen og i hendenen dine. For å så rulle kjøttdeigen til kuler.(med fett på hendene klistre de seg ikke fast.)
stekes på mellomvarm temperatur til de er guldenbrune/ferdige.
Bruschetta
2 personer
2 rundstykker (jeg brukte cornells sine rundstykker)
lag gjerne ekstra foccatiabrød
med oliven og hvitløk for en enda bedre smaksopplevelse.
Del dem opp. Smør på
tomattepenade og paprikakrem eller dropp det.
kutt opp
6 cherry tomater eller 1 plommetomat
finkutt basilikum og ramsløk (kan sløyfes)
1/2 rødløk eller 2 sjalottløk
1ss olivenolje
1ts toskana krydder eller andre krydder
salt og ferskkvernet pepper (viktig)
bland sammen og ha på brødene.
varm den i ovenen i 15 minutt på 180 tader.
Jeg serverte det hele med forkjellig type olivener, paprika og hvitløk i olje og tre forkjellige tappenader.
Jeg laget også en stor salat med rødløk, ruccola, paprika, agurk, mungbønnerspirer, cashew og pinjekjerner.
ps: uten potet absolutt en lavkarbo, brødene er laget av nøtter og frø og quinoa.
Nam.... dette var fredagen hos kongen og dronningen på haugen på en "REAL-FOOD-FRIDAY".